Бойко Борисов поздрави колегата си Давутоглу за изборния успех

Политика

02-11-2015, 12:18

Снимка:

©МС

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Турският премиер нарече резултата от изборите: победа на мира, стабилността и демокрацията

Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителна телеграма до турския си колега Ахмет Давутоглу за успешното провеждане на парламентарните избори в страната и за успеха на ръководената от него партия, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.


"Убеден съм, че изразената демократична воля на турския народ ще създаде стабилна основа за консолидиране на напредъка на турската държава във всички области, както и за по-нататъшното разширяване на двустранните ни отношения", посочва премиерът Борисов.


Той е изразил удовлетворение от личния принос на Давутоглу за засилените контакти между българските и турските държавни институции на всички нива. "Вярвам, че заедно ще продължим да укрепваме връзките между нашите две приятелски страни за благото на нашите народи, мира и благоденствието в региона”, пише в поздравителната си телеграма министър-председателят Бойко Борисов.


Партията на справедливостта и развитието постигна изненадващо голяма победа на проведените вчера парламентарни избори в страната, съобщава Ройтерс.


Премиерът Ахмет Давутоглу обяви, че новото правителство, което ПСР ще състави след изборите, ще остане вярно на целите, които си е поставило в предишните години, предаде ТАСС. Той нарече резултата от изборите "победа на мира, стабилността и демокрацията".


"Това е победа на всички граждани на страната. Няма да оставим Турция без правителство. Ние няма да губим време, ще пристъпим към работа и ще работим за всички, без да правим разлика. Призовавам всички партии, влезли в парламента, да се заемат с работа над нова и национална конституция", каза министър-председателят пред симпатизанти на ПСР.


Давутоглу подчерта, че активно ще продължи работата по разрешаване на кюрдския проблем на страната и борбата срещу тероризма.