Стефан Радев: Спешно трябва да се решават финансовите проблеми на Сливен

Мисия

02-11-2015, 14:18

Снимка:

©БНР

Автор:

Стара Загора Утре

Всичко от Автора

Казва новият кмет и потвърждава, че ще изпълни дадените пред хората обещания

Стефан Радев от ГЕРБ е новият кмет на община Сливен. Той благодари за подкрепата на своите съграждани и избиратели и заяви, че ще изпълнява обещанията, дадени пред тях. Община Сливен е общината с най-много просрочени задължения и спешно трябва да се решават финансовите проблеми.


"В момента няма и добра проектна готовност за усвояване на европейските средства", заяви Радев. Той изтъкна основните ангажименти в следващия мандат. Изготвянето на новия бюджет, инфраструктурата на кварталите и погасяване на просрочените задължения са сред приоритетите на новия кметски екип. Според Радев, има много нефактурирани обекти, които тепърва ще излязат като задължения.


При 100% обработени протоколи Стефан Радев е получил подкрепата на 23 955 избиратели или 53,90%. На балотажа той се изправи в конкуренция срещу БСП-кандидата Кольо Милев. За него са гласували 20 486 гласоподаватели или 46,10 на сто.


Недействителните бюлетини за всичките 185 секции са 1426, от тях за Стефан Радев са 159, за Кольо Милев 198, а останалите недействителни и празни са 1069. Избирателната активност в община Сливен на втория тур беше 44,08%.