НАП продава имоти в Добрич и Каварна

От началото на годината са продадени 22 недвижими имота

Четири апартамента, търговски обекти и обекти предназначени за спортна и развлекателна дейност в Добрич обяви на търг Националната агенция за приходите /НАП/. Обектите се намират в сграда в жк „Балик“, на ул. „Теменуга“. Апартаментите са с площ от 62 до 65 кв.м и не са напълно завършени. Началната тръжна цена за тях варира от 14560 до 21350 лева.

На същия търг данъчните са обявили за продан и ½ от имот с площ 4792 кв.м,  сграда за изкуство и култура с площ 228 кв.м и допълнителни сгради в гр. Каварна. Парцелът и находящите се в него сгради се намират на 200 м. от морския бряг, а началната тръжна цена на имота е 388 900 лева. Търгът е обявен за 17 ноември  и може да бъде намерен на електронната страница на НАП под № 42. Оглед на имотите кандидат-купувачите могат да извършат от  9 до 13 ноември. Всичките имоти, обявени на търга, са отнети в полза на държавата от съда.

От началото  на годината инспекторите по приходите от отдел „Държавни вземания” при НАП Варна са провели 37 тайни търга,  на които са продадени 22 недвижими имота, като от реализираните продажби в бюджета са постъпили близо 270 хиляди лева.