Първанов свири сбор: Незабавен диалог между левите формации, ударихме дъното

Политика

02-11-2015, 16:04

Снимка:

©cross.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Лидерът на АБВ иска обща червена кандидатура за президентските избори догодина

Какви тактически грешки са допуснали другите партии, не искам да коментирам. Ако започнем тази тема, няма да ни стигне времето на тази пресконференция. Това каза председателят на ПП АБВ Георги Първанов по време на пресконференция по повод приключилите местни избори, съобщи Фокус.


"Някой трябва да си направи анализ защо бяха загубени позиции в областни центрове и много общини при това позиции, които имат стратегически характер", заяви Първанов. Той обясни, че когато си загубил 15 областни центъра, това има наистина дългосрочен характер. "Лявото е ударило дъното. Разбира се, можем да продължим да копаем, както се казва в популярен девиз. Не искам да се занимавам с близкото или по - далечното минало на левицата", коментира Първанов.


"Отправям ново предложение към всички леви формации, в това число и към ръководството на БСП, за незабавен диалог във всякакви форми двустранни разговори между лидерите, ръководствата. Ако Израел и Палестина могат да преговарят без предварителни условия, то няма как да се съглася, че ние тук ще преговаряме с предварителни условия. Тази практика не е работеща", посочи председателят на ПП АБВ.


Той уточни, че АБВ е готова да инициира една широка дискусия за характера на новата, съвременната патриотична левица. "Тя трябва да бъде обсъдена във всичките и параметри, в дълбочина. Очевидно, че някои от досегашните послания не работят по никакъв начин. Президентските избори чукат на вратата, това е най-малкото основание да седнем и да разговаряме още сега за единна кандидатура на изборите догодина", отбеляза Първанов. По думите му левицата няма да има успех, ако не се промени дълбоко.