Социалдемократите отхвърлят идеята на Меркел за транзитни зони

Свят

03-11-2015, 11:09

Снимка:

bulnews.eu

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Рейтингът на канцлера спада драстично

Кризата с мигрантите е повод за задълбочаване на различията в управляващата коалиция в Германия, отбелязва Ройтерс. Германският вицеканцлер и лидер на социалдемократите Зигмар Габриел отхвърли идеята на канцлера Ангела Меркел за създаване на транзитни зони за мигранти на германските граници.


Там, според идеята на Меркел, мигрантите ще бъдат пресявани и онези, които имат малки шансове за получаване на убежище, ще бъдат връщани в страните си, ако са сметнати за безопасни. Според Габриел обаче това изобщо не е подходящо, защото много малко от новопристигащите мигранти идват от балканските страни, смятани за безопасни.


Заради несекващия приток на мигранти в Германия и политиката си на отворени врати за тях рейтингът на партията на Меркел и на самия канцлер намаля до рекордно ниски нива за последните три години.


Министрите на вътрешните работи на Великобритания и Франция Тереза Мей и Бернар Казньов подписаха споразумение за засилване на полицейското сътрудничество за разбиване на мрежите на трафиканти на хора, предаде Франс прес. Споразумението ще засили сътрудничеството не само между полицейски служби, но и между разузнавателните агенции на двете страни.