Професионалната гимназия по туризъм си партнира с Института за кулинарни изкуства

Животът

03-11-2015, 13:24

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Вчера бе подписано споразумение

Преподаватели и възпитаници от ПГТ „П.К.Яворов” ще надграждат знания и умения в модерната база на института към Висше училище по мениджмънт-Варна (ВУМ).

Група от преподаватели по професионална подготовка, заедно с директора на ПГТ – инж. Нели Апостолова посетиха вчера новите тренировъчни съоражения за студенти по специалност «Гастрономия и кулинарни изкуства» към ВУМ. Преподавателите разгледаха обновената сграда на ВУМ в град Варна и имаха възможност да наблюдават демонстрация на съвременни кулинарни техники, както и да се запознаят с най-новите тенденции в областта на кулинарните изкуства.

Студентите по гастрономия, начело с шеф Крис Жишк – програмен директор на специолността предложиха на преподавателите от ПГТ меню със сезонни продукти от органичната градина на института, които бяха приготвени, следвайки концепцията на устойчивото готвене (най-новата тенденция в гастрономията).  Гостите се запознаха и с оборудването, с което студентите работят – швейцарски индукционни системи за топлинна обработка (единствените в Източна Европа), с които разполагат само най-реномираните ресторанти в света. Учителите по професионална подготовка в ПГТ видяха още специално оборудваната лабораторията за молекулиярна кухня и анализ на сетивата, която също е уникална по рода си за тази част на Европа.

Накрая бе подписано споразумение между ВУМ и ПГТ, което ще позволи настоящо и завършили възпитаници на гимназията в Добрич да стажуват и се обучават, заедно със студенти и инструктури в института за кулинарни изкуства към висшето училище във Варна.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"