Роми, убили с мотики и колове бизнесмен, влизат в съда

Крими

03-11-2015, 13:32

Снимка:

©Pixabay

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

58-годишният Георги Рогачев издъхна в болница след масов линч за 20 лева

Пловдивската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Николай Стоянов, на 47 г., и Иван Стоянов, на 35 г., и двамата от с. Розино, Пловдивска област, за умишлено убийство по особено мъчителен начин, извършено по хулигански подбуди в съучастие.


Жертвата - 58-годишният Георги Рогачев, притежавал газстанция и бензиностанция източно от с. Розино. На 14 септември 2014 г., около 16:30 часа, Николай Стоянов и негов познат отишли да заредят товарен автомобил. Колата била собственост на Стоянов. Той налял гориво за 20 лева, но отказал да плати. Твърдял, че бил дал парите преди няколко дни.


Служителят настоял за сумата, но отново получил отказ, заради което се обадил на Георги Рогачев. Той дошъл и на място между него и Стойнов избухнал спор за заплащането. Стоянов се обадил на свой близък, който дошъл с още трима на бензиностанцията, сред които бил Иван Стоянов. Групата била въоръжена с дървени колове, лопати и мотика. Когато ги видял, Рогачев взел незаконно притежавана пушка и произвел изстрели към земята и във въздуха, за да ги сплаши.


В този момент към бензиностанцията започнали да идват и други роми, с неустановена самоличност, които държали в ръцете си тояги и камъни. Те се насочили към Георги Рогачев и заедно с обвиняемите и другите трима свидетели го потрошили от бой. Бизнесменът бил откаран за лечение в болница, но въпреки оказаната медицинска помощ и извършените операции починал на 20 октомври 2014 г. Убийците му не се признават за виновни.