Костантин Луков е новият стар председател на ОбС

Мисия Бургас

03-11-2015, 13:38

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаски ученик със златен медал по астрономия

Опозицията мълчи

Костантин Луков е новият стар председател на Общински съвет-Бургас. Така той запазва поста си от предходния мандат. Кандидатурата му за председател беше единствена, издигната от съпартийците му от ГЕРБ. Луков седна отново на  поста с 46:5 гласа. По образование е юрист. От опозицията в лицето на БСП, НФСБ и СЕК изобщо не пожелаха да издигнат тяхна си кандидатура. На журналистически въпрос, защо не са предложи свои кандидати, от БСП и НФСБ се обединиха и казаха, че при положение, че ГЕРБ имали такова голямо мнозинство в ОбС, то нямало смисъл да издигат никой.
"Благодарен съм на доверието на тези 46 общински съветници, които ме подкрепиха да бъда отново председател на Общински съвет - Бургас. Радвам се, че не бях избрах и с пълно мнозинство за тази си позиция. Благодарен съм и на бургазлии, които гласуваха с преференции за мен. Искам ми се заседанията да тръгнат в различна посока от тази, която беше през последните 4 години. Авторитетът ни като институция през това време не беше на нужното ниво. Нека бъде по-конструктивни, по-стегнати и да говорим по същество. Нека няма лични нападки и обиди. Нужно е да бъдем по-експедитивни и фокусирани. Изборите свършиха и резултатите са ясни -  сега ни чака работа. Нека младите съветници да бъдат активни и да работят и в комисиите. Решил съм да бъда по-умерен през следващите 4 години и моля отсрещната страна да отговори със същото", каза Луков пред съветниците.
Местата в новия ОбС са за: ГЕРБ - 29, БСП - 5, Реформаторски блок и НФСБ - по четирима, СЕК - 3, ДПС и АБВ - 2, БДЦ и ромската партия "Солидорност" по един мандат.