Анализатор: Преврат, полицаите показаха, че могат да вземат властта

Политика

04-11-2015, 10:14

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

В силовото ведомство няма лидери, управлява се със слагачество, смята криминален психолог

Промените в сектора не могат да се правят така, както ги прави финансовият министър. И ако действително това е предварително уговорено и е със знанието на премиера, това означава, че не му се управлява повече. Това коментира пред Нова телевизия бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.


След протестите заради орязаните социални придобивки на служителите на МВР, системата ще напуснат хората с достойнство и ще останат само "мишките", смята криминалният психолог Росен Йорданов. Той беше категоричен, че в силовото ни ведомство няма лидери и то се управлява със "слагачество". "И 5 млрд. лева да се излеят в МВР, те пак ще потънат. В системата има твърде малко ченгета и твърде много чиновници", категоричен бе Йорданов.


Според анализатора в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов спонтанните протести на униформените във вторник са били "преврат". "Полицаите показаха, че на практика могат да вземат властта", коментира Безлов. Той изрази мнение, че плановете на финансовото министерство за орязване за намаляване на заплатите, които полицаите взимат при пенсиониране от 20 на 10, са съгласувани с премиера Бойко Борисов.


Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов подкрепи тази теза. Той обясни, че компенсациите за служителите на МВР трябва да се запазят, защото хората под пагон нямат право да извършват никаква дейност извън системата.


Според бившия директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров, докато полицаите протестират, националната ни сигурност е в опасност.