ПСЖ мачка в Мадрид, но Реал бие

Отборът на Лоран Блан няма класа да се възползва от игрово предимство

ПСЖ буквално смачка Реал насред Мадрид,но Роналдо и компания спечелиха. Грозно,защитно. И все пак взеха най-важното във футбола. Победата и трите точки. Играта се брои по тези показатели. Новите "модернизми" със задържането на топката не топлят за крайния изход на срещата.


И ако бившия играч на Реал Анхел Ди Мария наистина нямаше шанс в края на срещата да вкара гол и тресна напречна греда от фаул,то на Кавани пропуска през първото полувреме сам срещу Навас е непростим. Уругваецът и друг път е изпускал подобни възможности. Да си припомним ситуациите на "Стамфорд Бридж" пак в същия турнир от Шампионската лига.


Ибрахимович, и той се опита технично да отбележи,но отново в големите мачове не сложи завършващия си голов почерк. Единствен Анхел Ди Мария бе на висота. И то повече за да се докаже на ръководството на Реал, че неправилно са го освободили.

ПСЖ може да има пари от катарските си собственици в изобилие, но няма класата за която претендира да върви нагоре в турнира на Шампионската лига. Отборът на Лоран Блан показа нагледно в гостуването на Реал,че все още не може да се възползва от голямо игрово предимство. Не всеки път даден отбор ще има възможност да мачка Реал така както го направи ПСЖ. Но парижани не само,че не успяха да вкарат гол,а и на всичко отгоре загубиха мача.

По всяка вероятност ПСЖ ще се класира на второ място в групата защото е трудно да си представим, че Реал ще изпусне първото в оставащите му два мача с Шахтьор и Малмьо.

А още отсега се очертават много силни първи отбори от останалите групи, които изглеждат непреодолими за ПСЖ. И така, отборът може да отпадне още на осминафинал.

Може пък и футболистите на Лоран Блан да намерят себе си. А това означава да играе както в гостуването на Реал (Мадрид) вдъхновено. Също така обаче задължително да отбележи някой и друг гол. За да може да печели и да продължава напред.

Там където много им се иска на всички фенове на отбора, както и на собствениците, които са готови да изливат още и още средства.
Само и само ПСЖ да бъде, ако не шампион или финалист, поне сред четирите големи на Европа. За това обаче трябват и традиции. А ПСЖ очевидно е в битка тепърва да ги постига...