В Добрич ще гледат дело за вот за кмет с разлика от една бюлетина

Мисия Добрич

04-11-2015, 15:05

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Делото ще бъде разгледано в открито заседание на 6 ноември

В Административния съд в Добрич ще бъде гледано дело за изгубен вот за кмет с разлика само от един глас между претендентите, съобщиха от съдебната институция.
Жалбата е подадена от ВМРО-БНД и Реформаторския блок срещу решение на Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Каварна за избора на кмет на село Свети Никола. Там управленския пост печели на първия тур кандидатът на ГЕРБ Иван Стоянов с 33 действителни гласа или 50,77 на сто от вота на избирателите, според решението на ОИК. За претендента на ВМРО Георги Илиев са били пуснати 32 действителни бюлетини или 49,23 на сто от вота, според изборния протокол.
Делото ще бъде разгледано в открито заседание на 6 ноември, информира председателят на Административния съд Красимира Иванова.
В Административния съд е постъпила жалба и от баща, чиято дъщеря е изгубила вота за общински съветник в Крушари. Жалбоподателят смята, че вотът в общината е подменен,"резултатите и реалното нямат нищо общо" и разчита на "благоразумието на съда". Съдът засега оставя жалбата без движение, като е дал срок до днес на жалбоподателя да обоснове правния си интерес по казуса.