Цветанов: Нарушена е комуникацията между МВР и синдикатите

Политика

05-11-2015, 10:05

Снимка:

©БГНЕС

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Полицейските протести са спонтанни, убеден е бившият вътрешен министър

Има нарушена комуникация между ръководството на МВР и синдикатите. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Здравей България" по Нова телевизия. Всяка стъпка, която се прави трябва да бъде обсъждана. Всеки законопроект, който се качва, трябва да бъде публикуван в рамките на 14 дни, за да бъде обсъждан. Финансовият министър е човекът, който иска да си върже бюджета, заяви още Цветанов.


Той посочи, че когато е бил вътрешен министър по време на първия кабинет "Борисов" е имал много разговори и спорове с тогавашния финансов министър Симеон Дянков. "Премиерът се намесваше при окончателното решение. Не знам как е взето това решение, но протестите са спонтанни", категоричен бе Цветанов.


Той уточни, че като вицепремиер и министър знае какви усилия са полагали служителите, за да изпълняват служебните си задължения и да помагат на обществото. Според Цветанов социалните придобивки за служителите в МВР, всъщност са компенсации, защото когато те постъпват на работа, имат определени ограничения, като това да бъдат винаги на разположение, да са длъжни да предупреждават, ако пътуват извън страната, да са в отсъствие в семейството и т.н. "Трябва да се отнасяме с определеното уважение към тези служители. Присъствал съм на погребения на служители и знам какво преживяват семействата", добави Цветан Цветанов.


"Сектор "Сигурност" беше разрушен до момента, в който Йовчев направи законодателните промени, без да са обсъждани. Сектор "Сигурност" винаги е бил недофинансиран, всеки един от секторите също. Финансовият министър иска да направи рамката, за да не увеличава дефицитът, ако той расте", коментира още зам.-председателят на ГЕРБ. Той обясни, че не знае защо не е направена връзка с министерството при сегашните промени, приети в МС. "Мога да кажа, че всички се консолидирахме, че вътрешният министър трябва да дойде и да обясни какво се прави, за да можем да вземем консенсусно решение, за да не дебалансираме държавата", каза още Цветанов.


Бившият вътрешен министър коментира и полицейските блокади на редица пътни артерии в страната. "Не е нормално да блокираме кръстовища по този начин, защото това ограничава правата на другите хора, които нямат никаква вина", заяви той. Според него протестите на служителите на МВР са спонтанни.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен