Пускат парното от днес

Животът

05-11-2015, 13:40

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бум на жалби срещу „Топлофикация“

От дружеството предупреждават, че отоплението ще бъде пускано само в абонатните станции със запълнена вътрешна отоплителна инсталация

Топлофикация – Бургас започва от днес поетапното включване на отоплението. Дружеството даде старт на отоплителния сезон – зима 2015 години след неблагоприятните прогнози за застудяване в края на седмицата.

В рамките на следващите няколко дни всички абонати на Топлофикация ще бъдат с включено отопление, като пускането на парното ще започне от детските заведения, училищата и болниците, след това в жилищните сгради във всички райони, а последни ще бъдат включени административните и стопанските сгради.

От дружеството предупреждават, че  отоплението ще бъде пускано само в абонатните станции със запълнена вътрешна отоплителна инсталация, за да се избегнат наводнения и щети в жилищата на клиентите си.

Запълването на вътрешните инсталации се извършва при отворени радиатори и терморегулаторни вентили във всички помещения в сградата, включени в системата. Необходимо е клиентите още сега да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението.

Потребителите, които желаят отоплението им да бъде пуснато по-късно, трябва да представят в съответните районни бази молба и протокол, подписан от 2/3 от живущите.