Обрат в избора на шеф в новия ОбС под тепетата

Мисия Пловдив

05-11-2015, 15:50

Снимка:

podtepeto.com

Автор:

hristovam

Всичко от Автора

Председател стана Савина Петкова от ДБГ, вместо Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив"

Драма се разигра по време на първата сесия на новия общински съвет в Пловдив. Савина Петкова (ДБГ) от коалция "Здравко Димитров - Да решаваме заедно" бе избрана изненадващо за председател на Пловдивския общински съвет, съобщи Дарик. Тя победи опонентката си Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив" с 44 на 6 гласа. Това означава, че абсолютно всички съветници, без тези на Каназирева, са гласували за Петкова.


Изненадата идва от факта, че вчера кметът Иван Тотев официално обяви, че партия ГЕРБ ще подкрепи кандидат на "Съюз за Пловдив". На днешната първа сесия липсваше един съветник от ГЕРБ - Иван Вичков. Не стана ясна причната за неговото отсъствие.


Савина Петкова бе главен юрист в Община Пловдив по време  на управлението на Славчо Атанасов като кмет. "Човек предполага, но Господ разполага" бе първият коментар на новия председател на ОбС в Пловдив.


Председателката на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева напусна демонстративно със своите петима съветници местния парламент, съобщи по-рано БЛИЦ. Това стана когато вървеше тайния избор за председател. Каназирева се появи пребледняла и съобщи, че е "преметната", предаде агенцията. "Избират реформаторката от ДБГ" Савина Петкова, каза тя и изкомандва своите съветници: "хайде ставайте всички", каза Каназирева и изведе своята група. Няма да стоим да гледаме новото мнозинство, заявиха от "Съюз за Пловдив" и си тръгнаха.