Тормозят по телефона депутати от комисията "Главчев"

Крими

06-11-2015, 13:36

Снимка:

©Pixabay

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Плашат с побой и саморазправа парламентаристи, свалили имунитета на Сидеров и Чуколов

От непрекъснат телефонен тормоз и заплахи се оплакаха депутати от временната парламентарна комисия за сваляне на имунитета и задържане на Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Димитър Главчев от ГЕРБ и независимата Анна Баракова се оплакаха, че са жертви на тормоза, а Главчев дори пусна на журналистите гласово съобщение от симпатизант на "Атака", че "ГЕРБ ще бъде свалена от власт, а министрите - пребити в центъра на София".


Вчера Народното събрание отне имунитетите на Сидеров и Чуколов за хулиганското им нападение над денонощен магазин за алкохол и цигари в близост до НАТФИЗ, когато Сидеров си позволи да посегне на униформен полицай. Очаква се следващата седмица депутатите да бъдат арестувани, ако парламентаристите отново позволят.


Главчев твърди, че партийната телевизия "Алфа" е изписала телефонните номера на депутатите, участващи във временната комисия. Той пусна запис, в който мъжки глас се представя като "Гражданин на Република България" и пита Главчев "Защо иска да съди един честен човек като Волен Сидеров".


Депутатът от ПФ Емил Димитров посочи, че това е стил и поведение на един народен представител - "да бие дипломати аташета, да бие полицаи". Той е категоричен, че практиката трябва да се прекрати и призова СЕМ да каже колко пъти телефоните на избраниците от комисията са излъчени в ефира. "Това разрешено ли е, съществува ли в програмната схема и трябва ли партийна телевизия да си решава собствени проблеми на гърба на българския парламент", попита той.