Едва около 30-ина полицаи протестираха днес по обед в Пловдив

Животът

06-11-2015, 15:18

Снимка:

©cross.bg

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Има заплахи за уволнение, наказания и насаждане на омраза между службите, поясни синдикалист

Около 30-ина полицаи излязоха за трети пореден ден в обедната си почивка на мълчалив протест в знак на несъгласие с орязаните им социални придобивки. От синдикалните организации заявиха, че протестът ще продължи и тази вечер, след края на работния ден в 17.30 часа пред Областната дирекция на МВР-Пловдив.


Събота е обявен, като ден за размисъл и тогава протести няма да има, уточниха синдикатите. В неделя обаче, в 9:30 часа, полицейските служители заминават от Сточна гара към София, за да се присъединят към националния протест от 13 часа пред Народното събрание. Някои от тях ще бъдат с организиран транспорт, а други ще пътуват самостоятелно с личните си автомобили.


Иво Тодоров от една от синдикалните полицейски организации заяви пред Дарик, че има информация за готвени провокации по време на националния протест в столицата и не изключва вероятността полицай да посегне на полицай, заради натрупаното напрежение. "Очаквам всичко, затова призовавам колегите си от цялата страна да бъдат внимателни", каза Тодоров.


Той предположи, че причината за по-малко събралите се полицаи днес е, защото: "Машината работи" и някои от колегите му се страхуват от наказания. "Машината е задействана по всякакъв начин, включително със заплахи за уволнения, наказания и подготвянето на провокации, насаждането на омраза и противопоставяне на различни служби в нашето министерство", отбеляза Иво Тодоров.