Кървав екшън в сливенски техникум, загина ученичка

Крими

06-11-2015, 15:56

Автор:

Стара Загора Утре

Всичко от Автора

Трима са в болница, сред тях и убиецът, който налапал дуло в опит за самоубийство

15-годишна ученичка е била убита с нож от 28-годишен мъж в гимназия в Сливен, съобщиха за OFFNews oт пресцентъра на ОД МВР - Сливен. Трима души са ранени. Инцидентът е станал в 13:30 часа в Професионалната гимназия по икономика в Сливен.


28-годишният Димитър И. е пресрещнал и наръгал с нож 28-годишния Красимир. След това на стълбите на училището Димитър е видял 15-годишната Симона и я е пробол три пъти, след което е опитал да се самоубие, като се е прострелял с газов пистолет в устатата. Момичето е издъхнало на място.


При кървавия инцидент е била ранена и учителка. Двамата мъже са в реанимация, с опасност за живота. Според информацията от сливенската болница единият е с прободна рана в гърба, в тежко състояние, а другият - с прострелна рана в областта на устната кухина. 40-годишна учителка в училището е с прободна рана в областта на корема и гърба. Тя е в относително добро състояние, съобщи началникът на спешното отделение в сливенската болница д-р Тодор Суванков.


Ранените са били откарани в болницата към 14 ч. Мотивите за извършеното убийство са лични, казаха от пресцентъра на силовото ведомство. Димитър и Симона са имали връзка, допълниха от МВР. Красимир е с регистрация в полицията.


В момента родители, с разрешението на директора, вземат децата си от 12-то училище, което дели един и същ двор с Професионалната гимназия по икономика, пише "Дарик". Текат разпити на охранителя на училището и свидетели в полицията в Сливен.