Пострадалите при трагедията вчера в Сливен са в стабилно състояние

Крими

07-11-2015, 13:09

Снимка:

slivenpress.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В понеделник за учениците там е неучебен ден, срещат се с психолози

Стабилизирано е състоянието на тримата пострадали при инцидента в сливенско училище вчера. Това съобщи БТА, като цитира пресцентъра на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен.

С най-тежки наранявания е 28-годишен мъж, прободен с нож, който се намира в отделението по хирургия. В същото отделение е настанена и 40-годишна жена - психолог в училището, която е постъпила с прободна рана в областта на корема и гърба. Нападателят, също 28-годишен мъж, се намира в реанимация, като неговите наранявания са най-леки. След като се е прострелял с газов пистолет в устата, той е получил охлузвания и комоцио.

При инцидента в двора на 12-то училище в Сливен вчера 28-годишен мъж прободе свой връстник, психолог от училището и 15-годишно момиче, след което опита да се самоубие. Ученичката почина от раните си.

 В Сливен днес е черен ден след убийството . В понеделник за учениците ще е неучебен ден и психолози ще работят с децата и със съучениците на Симона. Институциите се събират на спешна среща по- късно през деня, за да обсъдят охраната на училищата в града. Повече от ясно е, че тя е проблемна, след като посред бял ден въоръжен мъж може да влезе в училището и да извърши убийство.

В сливенското село Сотиря хората са потресени. Приятелките на убитото момиче са в шок. Майката на една от тях описва Симона като лъчезарно дете: "Много пъти сме си говорили, „Даже не знам дали за учителка да уча” – явно имаше някакви мечти".