Новоизбраните в Тошевско положиха клетва

Добруджанци

09-11-2015, 14:56

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

За председател на местния парламент бе избран Стелиян Стоянов от ЗНС

Кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров, избраните кметове на населени места в общината и новите общински съветници положиха клетва днес при официалното си встъпване в длъжност. Церемонията започна в 10. 00 часа и бе водена от Областния управител на област Добрич д-р Маргарита Новоселска. Тя пожела на всички новоизбрани съветници и кметове отговорно, чрез трудолюбие и смели решения да работят за устойчивото развитие на община Генерал Тошево. Спазена бе и традицията, последният кмет да връчи кметската огърлица – символ на местната власт,  на избрания за първи мандат кмет на община Генерал Тошево Валентин Димитров.
„Всички ние сме тук, защото вотът на жителите на община Генерал Тошево определи това. Тук сме, защото в предизборните си програми всеки един от нас предложи идеи за развитието на общината и те получиха съответната подкрепа. Днес, в качеството си на кмет на общината искам да заявя: САМО ЗАЕДНО можем да бъдем отговорни за бъдещите успехи на Генерал Тошево и региона”, каза в залата новоизбраният кмет Валентин Димитров. В обръщение към своите нови колеги той добави: „Клетвата ни днес е този съзнателен акт, който гарантира пред подкрепилите ни избиратели, че ние ще управляваме общината в името на обществения интерес и идните поколения. Вярвам, че всеки един от вас осъзнава каква голяма отговорност е това. Отчитайки резултатите от изборите за кмет и общински съветници, виждам, че повече от всякога ни е нужно ОБЕДИНЕНИЕ. Обединение не около партии или личности, а обединение около това градът ни да стане още по-хубаво място за живот и бизнес. Осъзнавам силата на тези думи и няма как аз и моят екип да не работим усърдно за това.”

Председател на първото заседание на новия Общинския съвет бе най-възрастният общински съветник – Димитър Михайлов. След тайно гласуване ( 9 срещу 8 гласа),  за председател на местния парламент бе избран  Стелиян Стоянов от ЗНС.

В новия Общински съвет на Генерал Тошево БСП има 5 мандата, ГЕРБ – 4 мандата, ЗНС – 3 мандата, РБ – 3 мандата и МК ГОТ –2 мандата.