Вижте кой съветник в коя комисия на ОбС участва

Мисия Бургас

10-11-2015, 14:03

Снимка:

снимка, burgasinfo

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Димитър Людиев: В местния парламент работихме надпартийно

Най-общо съветниците гласуваха за своите си

Общинските съветници гласуваха постоянните комисии към ОбС. Те са с една повече отколкото в предходния мандат. Това се налага, тъй като  „Култура и туризъм” бе разделена на две отделни комисии.  

Председател на Комисията по  „Бюджет и финанси” е Красимира Маркович от ГЕРБ, а Станимир Апостолов от Реформаторския блок бе избран за зам.-председател.

Председателят на местния парламент Костантин Луков от ГЕРБ оглавява Комисията по„Правни въпроси”. Негов заместник е Евгений Мосинов от БСП.

Георги Дражев от НФСБ е начело на Комисията по „Международно сътрудничество, оперативни програми и неправителствени организации”, а Карамфилка Апостолова от ГЕРБ е  зам.-председател. 
В „Образование и вероизповедания”, като председател  участва директорът на РИО – Виолета Илиева от ГЕРБ, а неин заместник е  Тодор Ангелов от АБВ. 
Комисията по „Здравеопазване и социални дейности” отново се оглавява от известния лекар Антонио Душепеев от ГЕРБ. Негов заместник е д-р Бойко Миразчийски от НФСБ. 
Калчо Белов от ГЕРБ застана начело на „Младежта и спорта”, а шампионът по вдигане на тежести Антон Коджабашев от АБВ е зам.-председател.

Изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов от ГЕРБ бе избран за председател на Комисията по „Транспорт и морско дело”. Николай Тишев от БСП е зам.-председател.

За председател на Комисията по „Опазване на околната среда, земеделие и гори” бе избран  д-р Георги Митев от Реформаторския блок, а негов заместник стана Бойчо Георгиев от ГЕРБ. 
В комисията по „Устройство на територията” председателското място заема Димитър Георгиев от ГЕРБ, а зам.-предсеател е Тошко Иванов от Реформаторския блок. 
В Комисия по „Общинска собственост” председател е Димитър Людиев от ГЕРБ, а зам.-председател е Георги Дракалиев отново от ГЕРБ, пише burgasinfo.
Комисия по „Обществен ред и сигурност безопасност за движението” се оглавява от Евгений Мосинов от БСП, а зам.-председател е Пеньо Мечков от ГЕРБ. 
Известният телевизионен водещ Веселин Пренеров от ГЕРБ е председател на Комисията по „Култура и читалищна дейност”, а негов заместник е Карамфилка Апостолова.

Председател на Комисията  по  „Туризъм” е Живко Табаков от Реформаторския блок, а негов заместник е Пеньо Мечков от ГЕРБ.

Според правилника на Общинския съвет всеки общински съветник трябва да взима участие поне в една комисия.