Сидеров и Чуколов са получили обвиненията си от прокуратурата

Крими

10-11-2015, 17:30

Снимка:

©Булфото

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Оставени са на свобода срещу мярка за неотклонение "подписка"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и съпартиецът му Десислав Чуколов вече са с обвинения за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Двамата са се явили днес в прокуратурата, за да получат обвиненията си заради инцидента пред клекшопа на 9 октомври.


Лидерът на "Атака" е обвинен в хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост, както и в нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител. Десислав Чуколов е обвинен в същото, но той ще трябва да отговаря за нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на службата му. Така Сидеров е заплашен със затвор до три години, докато Чуколов – от една до пет години.


От съобщението на прокуратурата се разбира, че главният прокурор Сотир Цацаров се е отказал от намерението си да арестува двамата депутати, въпреки че Народното събрание му даде позволение. Сидеров и Чуколов са оставени на свобода срещу най-леката мярка за неотклонение "подписка".


На 9 октомври Сидеров и Чуколов, които според свидетели са били пияни, организираха "полицейска проверка" в клекшоп на ул. "Раковски", твърдейки, че там се продават наркотици и цигари без бандерол. Последвала проверка на Икономическа полиция не откри нерегламетирани стоки в магазинчето, но от МВР съобщиха, че депутатите са се държали изключително агресивно и арогантно спрямо служителите на реда.


Още на следващия ден главният секретар на МВР Георги Костов каза, че двамата са упражнили насилие върху полицейски служители. Свидетели на случката разказват, че Сидеров е проявил агресия и към собствениците на магазина. На любителско видео се вижда как депутатът от "Атака" Чуколов стои насред насъбрала се тълпа и снима, снимат и други от събралите се хора. Агресия не е документирана, но за насилие съобщават свидетели на инцидента.