Бъчварова благодари на депутатите, че не политизират проблемите в МВР

Политика

10-11-2015, 19:02

Снимка:

©frognews.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Това тя каза след заседание, без достъп на журналисти, на Комисията по вътрешна сигурност

Спестените пари от такси, събрани от държавни институции ще бъдат достатъчно, за да можем да ги използваме за най-неотложните липси, които съществуват към момента. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, предаде Фокус.


"Не мога да спекулирам с нито една цифра, преди да се приеме бюджетът. Мога да се ангажирам с това да отчитаме след време какъв е ефектът", каза тя. По думите й, всички разчети, които са направени по няколко пъти показват, че това е една добра мярка.


"В момента единствената възможна мярка за оптимизиране на бюджета на МВР", каза вицепремиерът Бъчварова. По отношение на това как ще се отрази преназначението на служителите на МВР върху бюджета вицепремиерът Бъчварова отговори: "Изчислили сме го и този вариант е по-добър, от който и да било друг", каза тя и поясни, че се разработват различни варианти, по които да стане преназначаването.


"Съответно и изплащането на компенсациите. С Министерство на финансите също сме в диалог и ако има тема, която сме обсъждали последните месеци и това е била точно тази", каза вицепремиерът Бъчварова. Във връзка с плащането на охраната от страна на институциите, тя добави, че МВР извън одобрения списък от седем институции ще може да осъществява тази дейност, но срещу заплащане за сметка на бюджетите на тези институции.


"Благодаря на народните представители, че не се изкушиха от възможността да политизират проблемите на МВР", каза още Бъчварова. "Искам да благодаря на комисията и да потвърдя, че разговорът беше много конструктивен. Благодарих на народните представители, че не се изкушиха от възможността да политизират проблемите", каза тя.


На въпрос на журналисти дали й вярват служителите на МВР, вицепремиерът Бъчварова отговори:
"Попитайте тях, защото каквото и да кажа няма да е честно по отношение на тяхното мнение. Мога да кажа, че с хората, с които работя и успявам да осъществя контакт имаме взаимно доверие и то се вижда във взаимното ни разбиране за проблемите, които съществуват и пътя към реформите, включително и с представителите на синдикатите".Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"