Гърция ще осъмне блокирана

Свят

11-11-2015, 16:56

Снимка:

©money.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Властта предприе драстични мерки, за да получи финансов транш

Браншовите организации към гръцките синдикати една след друга съобщават за участие в общата стачка, която започва тази нощ. Синдикатите са готови да блокират напълно страната. Те скочиха срещу икономическите мерки, които правителството на СИРИЗА договори с кредиторите в очакване на транша от финансова помощ, предава кореспондентката на БНР.

Още днес се провеждат предварителни протести, които засегнаха транспорта. Спряно е движението на фериботите и товарните кораби. Пропускат се само за трансфер на хранителни продукти към островите. Всички морски връзки ще бъдат прекратени в полунощ.

Полетите към вътрешните летища на Гърция са анулирани. Причината са предварителни четиричасови протести на работещите в гражданската авиация. Синдикатът съобщава за пълното им участие в 24-часовата стачка утре. От днес започнаха и протестите на железничарите. Движат се само влаковете по основни направления. В полунощ те също ще спрат.

Общият синдикат на Гърция обяви пълно блокиране на страната утре с протести както на държавните служители, така и на работещите в частния сектор. Недоволството е срещу предприетите от правителството и парламента драстични мерки, за да бъдат изпълнени условията на кредиторите за получаване на транша от финансова помощ.

Синдикалистите на СИРИЗА също призовават за масови протести срещу политиката на Европа към Атина.