Фирми не искат Spirit ot Burgas през август, пречел им на бизнеса

Мисия Бургас

12-11-2015, 10:55

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Метъл фест ден преди Спирита

Сред причините, които те са посочили са, че феста затруднява движението в града и пречи на работата им

24 бургаски фирми искат Spirit ot Burgas да бъде преместен през месец юни или в началото на септември. Представителите на бизнеса са представили тази си идея на Димитър Николов, кмет на Община Бургас, като тя публикувана във входящите писма на Общински съвет - Бургас. Сред причините за това искане са, че юли и август са пик в туристическия сезон. 
През този период имало пълна заетост за обектите за хранене и настаняване, а фирмите, предлагащи услуги в сектора на обслужването и туризма, работили на 100% от капацитета си. По време на фестивал била неизползваема голямата част от плажната ивица на централния плаж, а част от Морската градина в рамките на 10 дни била със затруднен достъп. Пренатовареността на обектите за настаняване и предлагане на услуги в туризма водило и до занижаване на качеството на услугите. Възниквали и порочни практики с некоректно завишаване на цените.
Ако Spirit ot Burgas бил през юни и септември това щяло да стимулира бизнеса в града в период, през който в туристическият бранш били натоварен с около 50% от капацитета си. Фирмите предлага още и изработване не различни видове пакети или бонуси за фестивала: 50% намаление при посещение на Авке Калиев и остров Света Анастасия като бонус към двудневен билет.