РЗИ с грижа за пътната безопасност

Мисия Добрич

13-11-2015, 10:03

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

15 ноември - Световен ден за възпоменание на жертвите от пътно транспортни произшествия

Всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

Ежегодно в резултат от инциденти по пътищата, стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот.

Мащабът на проблема нараства всяка година, защото към хилядите хора, които са пострадали се присъединяват нови хиляди, с което групата на жертвите придобива огромни размери. Това са ненужни човешки загуби и страдания. Загиват и остават осакатени завинаги деца, млади хора, мъже, жени.

На този ден си спомняме за тези, които са убити и за тези, които продължават да страдат и са получили пътна травма поради чужди и собствени грешки, за тези, които ги няма вече около нас и почитаме  тяхната памет.

           Във връзка с това, РЗИ-Добрич планира организиране и провеждане на изложба на ученици от град Добрич на тема „Безопасност на децата на пътя”  в СОУ „Петко Рачов Славейков“.  С оглед подпомагане детската пътна безопасност,  седмицата от 06.11. до 13.11.2015 г. ще бъдат проведени и оказани  консултативни дейности, лекции, обучения и ролеви игри  в областта.