Увеличава се броят на загиналите при терористичните атаки в Париж

Животът

14-11-2015, 00:52

Снимка:

bbc.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стрелба и експлозия в Париж, най-малко 18 убити

Взети са и 100 заложници

 Най-малко 40 души са били убити при серия терористични нападения тази вечер във френската столица Париж, предадоха световните информационни агенции. За някои от тях се съобщава, че са самоубийствени атаки, пише news.bg.

Най-много за момента са жертвите в парижки ресторант. Все още не е изяснен броят на ранените. Репотер на BBC съобщава за поне 10 души, които лежат неподвижно на улицата и са убити или ранени.

Съобщава се за поне двама нападатели, които са открили огън. Има обаче данни и за нападение с нож.

Междувременно стана ясно, че в момента се разиграва и заложническа драма - в концертна зала "Батаклан" са проникнали двама или трима похитители и са били взети заложници по време на рок концерт. Става въпрос за около 60 души. Има данни за 15 жертви. Чува се стрелба. Стреляно е и по частите на силите за сигурност, които са разположени пред залата.

Съобщава се също така за отделна експлозия (според някои източници взривовете са били поне 3) до бар в близост до националния стадион "Стад дьо Франс", където се играе мач между отборите на Франция и Германия. На срещата е присъствал и френският президент Франсоа Оланд, който е бил евакуиран и в момента провежда спешно заседание с вътрешния министър Бернар Казньов.

Там са загинали поне трима души.

Нападенията са  потвърдени от полицията, но без да се предоставя повече информация. Не е ясно дали атаките са свързани.

Франция повиши нивото на терористична заплаха след атаката срещу редакцията на френското хумористично издание "Шарли ебдо".