Избраха кой ще изгради ул. "Проф. Цветан Лазаров" в "Тракия"

Мисия Пловдив

14-11-2015, 10:52

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Предстои община Пловдив да подпише договор с избрания изпълнител

Близо три милиона лева ще инвестира община Пловдив в изграждане на продължението на ул. "Проф. Цветан Лазаров". С реализацията на този проект, най-големият жилищен район "Тракия" ще има по-бърза и по-пряка връзка с централната и източната част на града. Новата отсечка минава покрай стадион "Локомотив" и парк "Лаута", до кръстовището с бул. "Санкт Петербург".

В обявената през юни т.г. обществена поръчка за изпълнител се явиха трима кандидати. На първо място е класиран с икономически най-изгодна оферта Консорциум "ДС Пловдив" с партньори "Драгиев и Ко" и "Сиенит Строителна Група" ЕООД с предложена цена 2 989 947,54 лв. с ДДС и срок на изпълнение 77 дни. На второ място е "Пътинженеринг" ЕООД, а третия участник – "АПП Пловдив 2015" ("Агромах" и "Пътища Пловдив) е отстранен.

Предстои община Пловдив да подпише договор с избрания изпълнител и да стартират строителните дейности, пише града.бг.

Проектът, разработен от екип на "Балчев" ЕООД, включва изграждане на пътно платно 14 м, два тротоара по 3 м, велоалея с ширина 2 м към парк "Лаута", паркинг за 213 коли между стадион "Локомотив" и новото трасе. Ще бъдат изградени още нова ВиК мрежа с прилежащи връзки, шахти и отводняване на пътното платно, ново улично осветление, пешеходна светофарна уредба. Проектът предвижда да се направи кръгово движение на пресечката на "Цветан Лазаров" с ул. "Лев Толстой".