Бургас се побратимява с карибската перла Ла Сейба

Мисия Бургас

15-11-2015, 13:46

Снимка:

снимка, интернет

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Райски ябълки и нар на Фермерския пазар в Бургас

Близо до града тече река, наречена Рио Булгариа

Бургас да се побратими с четвъртия най-голям град в Хондурас – карибската перла Ла Сейба, иска новия общински съветник Георги Дракалиев, влязъл в местния парламент с листата на ГЕРБ.

Ла Сейба е туристически център на брега на Карибско море, но това не е единствената причина за предложението на Дракалиев. Близо до града тече река, наречена Рио Булгариа. Тя е открита от наши сънародници, преселили се в Латинска Америка след края на Първата световна война.

Двата града, които имат и сходни икономики, а побратимяването им ще отвори вратите за съвместни културни и икономически проекти.

Ла Сейба е сред най-големите градове в Хондурас и по население е колкото Бургас. Той е най-голямото пристанище на страната на Карибско море, има международно летище и е център на туризма в региона.

В докладната си, Дракалиев посочва, че през май 2014 г. председателят на Дружеството за приятелство „България – Хондурас” д-р Спас Тошев е информирал чрез него кмета на Бургас за желанието на Ла Сейба да бъдат изградени приятелски връзки между двата града.