Сидеров обяви гладна стачка, задържан е за 72 часа

Крими

17-11-2015, 13:08

Снимка:

cross.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Депутатката Магдалена Ташева пее патриотични песни пред столичното следствие, разпитват Чуколов

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров официално е задържан за 72 часа. Постоянната му мярка за неотклонение ще бъде разгледана в петък, след като този период изтече.


Междувременно протестиращите в подкрепа на Сидеров питат униформените защо не ги пуснат, за да стигнат до входа на следствието. Там влезе и Десислав Чуколов, на когото също ще бъдат повдигнати обвинения. Един от адвокатите на Сидеров, колегата му Явор Нотев, е категоричен, че се нарушават човешките права на лидера на "Атака" и срещу него се осъществява репресия, но той отказва да заведе дело срещу България в Страсбург, защото обезщетенията щели да се изплащат от данъкоплатците, предаде "24 часа".


Депутатката Магдалена Ташева продължи с изпълнението на патриотични песни. Привържениците на "Атака" са убедени, че лидерът им ги чува от стаята, където е задържан.


Днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров и съпартиецът му Десислав Чуколов бяха призовани да се явят на разпит в Следствието по случая с нахлуването им в НАТФИЗ. Волен Сидеров обявява гладна стачка. Той няма да се храни и да приема течности в знак на протест срещу задържането си. Това стана ясно от изявлението на Явор Нотев пред медиите, съобщи нюз.бг.


Защитникът обяви, че арестът на Сидеров е противоконституционен, тъй като имало разлика в искането за задържане до Народното събрание и материалите, които днес са видели в Следствието. Според Явор Нотев се касае за чисто обемно несъответствие, което обаче повишава тежестта на обвинението. По думите му задържането му касае случая от 23 октомври. В разширението не влизали действията на депутата от изборната нощ на 25 октомври.


Явор Нотев не конкретизира какво точно е допълнителното като съдържание, което днес са видели, но подчерта, че ще обжалват това несъответствие в съда. Според юриста магистратите могат да се произнесат по жалбата им още преди изтичането на 72-ата часа, но има възможност това да се случи и след гледането на мярката му в петък.
Сидеров ще бъде отведен в следствения арест на бул. "Г.М. Димитров". В момента той е подготвен при конвоя.


Пред следствието още сутринта се събраха привърженици на Сидеров. Преди да влезе за разпита лидерът на "Атака" се спря при подкрепящите го. Той бе придружен от жена си Деница.


"На този ден преди два месеца се роди синът ми Волен и тези нечестивци са избрали точно тази дата, за да ме вкарат в ареста", заяви Сидеров пред медиите и подчерта, че ще им се върне.


Националистът предупреди, че ще дойде денят на възмездието и се похвали, че всички атакисти и честни патриоти са с него и Чуколов. По думите му подкрепата към него е срещу диктатурата на Цацаров и на Борисов. Сидеров прогнозира, че скоро тяхната власт ще се разтърси и това ще започне от днес, когато са решили да ги арестуват с колегата му Чуколов.


За пореден път той заяви убеждението си, че американският посланик е наредил на главния прокурор и на премиера Борисов да го унищожат. Съвсем скоро ще има геополитически земетръс и премиерът Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров ще паднат от властта, убеден е атакист номер 1.


След като Волен Сидеров влезе в Следствието, за да бъде разпитван, неговите поддръжници изрецитираха няколко рими: "Борбата започва: Волен е герой, Чуколов и той". Атакистите се заканиха, че ако Сидеров и Чуколов бъдат вкарани в ареста, "ще видите какво значи разгневен атакист".