Пловдив приюти Йорн Ланде и "Кикимора" за Нова година

Добрич Лайф

18-11-2015, 15:24

Снимка:

topnovini.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Йорн Ланде пое временно управлението на община Каварна

Община Каварна с нов кмет

След като обявения концерт в Каварна бе отменен

Концертът на рок викинга от Норвегия Йорн Ланде и група "Кикимора", който трябваше да се състои в Каварна навръх Нова година, но бе отменен, ще се случи в Града под тепетата.

 Новината потвърди и кметът на Пловдив Иван Тотев днес на пресконференция в присъствието на Цонко Цонев и Николо Коцев, съобщи topnovini.bg.

 Концертът ще е фокусът на празничната програма на площад "Централен" в новогодишната нощ. "Кикимора" и Николо Коцев ще започнат да свирят около 22 часа на 31 декември, а Йорн Ланде се очаква да се качи на сцената около 23 часа. Скандинавският рок изпълнител е един от големите метъл гласове в наши дни и добре познат на феновете си в България.

 "Няма вакуум в живота, ако нещо не се случи при нас, ще се случи в Пловдив. Радвам се, че този град ще е домакин на такава хубава рок комбинация. Надявам се рокаджиите от цяла България да дойдат в Пловдив, аз лично ще бъда тук вечерта с Йорн и с групата", коментира бившият кмет на Каварна и заклет фен на рока Цонко Цонев. Той издаде, че и други кметове са го търсили, за да привлекат концерта в техните градове, но се е спрял на Пловдив. "Радвам се, че за пръв път от 12 години ще съм на Нова година не в Каварна, а в Пловдив. Ще бъде незабравимо", сподели още Цонев.

 "Предвид широката публика от различни възрастови групи сме включили в програмата си парчета на известни рок групи - "Дийп Пърпъл", "Рейнбоу", "Блек Сабат", "Уайтснейк" и други, както и собствени композиции", уточни Николо Коцев.

 Припомняме, че концертът в Каварна бе уреден от Цонко Цонев, но новият кмет Нина Ставрева го отмени, като обясни, че общината не може да си позволи да похарчи 30 хил. лв. за такова събитие.