Три са проектите за нова визия на площад "Свобода" в Добрич

Мисия Добрич

20-11-2015, 11:06

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Изборът ще стане чрез анкета

Община Добрич кани добричлии да изберат с анкета най-добрите проектите, с които се кандидатства за "Конкурс за прединвестиционно проучване на Централна зона - площад "Свобода".
В указания в конкурсното задание срок са постъпили 3 конкурсни проекта, които са представени на сайта на Община Добрич. Те ще бъдат изложени и в центъра на града, за да могат всички желаещи да се запознаят с конкурсните проекти и да дадат своята подкрепа на най-добрия. Гласуването ще продължи до 24 ноември. Жури, назначено със заповед на кмета Йордан Йорданов и съставено от представители на професионалните организации на архитектите, на инженерите в инвестиционното проектиране и българските художници, ще класира постъпилите конкурсни проекти.
С конкурса се търси решение за застрояване с обществени функции, осигуряване на необходимите паркоместа и обновяване на публичното пространство. В момента на тази територия има временни постройки, които няма да бъдат запазени, както и надземен паркинг и зелена площ с едра дървесна растителност.
Условията на конкурса предвиждат класираният на първо място проект да получи награда от 4000 лева, което е основание за възлагане на инвестиционен проект при предстояща реализация. Класираните на второ и трето място ще получат награди от 2500 и 1500 лева.