Джихадисти държат 170 заложници в хотел "Радисън" в малийската столица

Свят

20-11-2015, 12:20

Снимка:

©24chasa.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Трима души са убити според "Independent"

Джихадисти атакуваха хотел "Радисън" в малийската столица Бамако и държат 170 заложници, съобщи "Ройтерс". "Те са заключили около 140 гости и около 30 служители", информира говорителят на Карлсон Резидор груп, която е собственик на "Радисън". Той подчерта, че хотелът е заключен и няма възможност да се излиза или влиза.

Собственикът на хотела, който не е на мястото, съобщи, че трима тежко въоръжени са влезли в хотела около 7:00 часа тази сутрин. Те пристигнали с дипломатически автомобили и открили огън. Собственикът допълва, че хотелът е на 90% пълен. Стрелба от автоматични оръжия се чува извън хотела, който е със 190 стаи.

Джихадисти са открили стрелба в хотела, съобщи АФП. Тя се води с автоматични оръжия на седмия етаж. Силите за сигурност са отцепили района. По данни на британското издание "Independent" трима души са били убити. Атаката включва взривове и автоматична стрелба. Нападателите са пристигнали в дипломатически автомобил, по информация на RT, цитирана от БГНЕС. Около сградата има полицейски кордон. "Всичко се случва на седмия етаж. Джихадистите стрелят в коридора" е заявил източник от органите на реда пред АФП.