Откриха турнира по плуване „Златна Добруджа”

Спорт

21-11-2015, 17:19

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Таня Богомилова бе специален гост

Олимпийската шампионка от Сеул 1988-ма Таня Богомилова бе специален гост на второто издание на турнира „Златна Добруджа”, който в рамките на два дни ще събере над 700 състезатели от цялата страна, съобщава centersport.org.

„Радвам се да бъда тук благодарение на поканата на г-н Йордан Андреев. Искам да пожелая на всички малки рибки, които виждам в залата, да плуват за удоволствие, защото в момента те тепърва започват, а на Вас родителите и треньорите да ги окуражите и да им давате сила да продължат напред, защото плуването е най-хубавият спорт. Той изгражда таланти, фигура и надявам се от тези деца да излязат новите златни олимпийски шампиони, с които ние да се гордеем и радваме”, заяви Таня Богомилова, която е генерален секретар на федерацията по плувни спортове.
Състезанието бе открито от новия секретар на община Добрич Калина Георгиева, която от името на кмета Йордан Йорданов, заяви, че плувците ще имат подкрепата за развитието на този спорт. 

Отляво надясно на снимката Йордан Андреев - концесионер на СК Русалка, Калина Георгиева - секретар на община Добрич, Таня Богомилова - генерален секретар на БФПС, Иван Иванов - треньор в СКПС Добруджа