6000 таксиметрови шофьори ще протестират на 4-и декември

Общество

22-11-2015, 07:29

Снимка:

kmeta.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Не приемат промените в Закона за автомобилните превози

6000 шофьори и превозвачи от София и страната ще излязат на протест срещу Закона за автомобилните превози на 4 декември, съобщи Спас Атанасов, председател на Браншовата камара на таксиметровите водачи.
Той обясни, че протестът ще се проведе съвместно с Националния съюз на превозвачите и Съюз „Такси”. „На последното ни събиране решихме, че на 23 ноември ще подадем уведомление в Столична община, че ще има протест, тъй като парламентът взе решение за Закона за автомобилните превози единствено в Транспортна комисия. Не е взето окончателно законодателно решение в зала”, заяви Атанасов, цитиран от "Фокус".
По думите му заради това е имало две мнения сред превозвачите – според някои протестът трябва да се отложи и да се проведе в случай, че законът бъде приет. „Моето мнение е, че не трябва да се отлага протестът, тъй като виждаме, че има инициатива в политиците. Протестът ще протече много културно, без да спираме пред парламента, за да задръстваме центъра”, уточни той и добави, че шествието ще тръгне на три лъча от бул. „Цариградско шосе”, бул. „Ботевградско шосе” и ул. „Царица Йоана”.
„Политиците трябва да се съобразяват с нас, а не да взимат решение за нашия бранш, без да ни питат”, подчерта Спас Атанасов.