Евакуираха хотел в Казанлък заради сигнал за бомба

Животът

22-11-2015, 11:39

Снимка:

общинско радио

Автор:

starazagorautre

Всичко от Автора

При проверката взривно устройство не е открито

Хотел „Казанлък" и няколко заведения към него бяха евакуирани тази нощ след сигнал за бомба, информират от полицията. След проверка е установено, че сигналът е фалшив.

Пет патрулни автомобила и полиция отцепиха района. Малко повече от час след евакуацията обаче тревогата бе вдигната.

Анонимният сигнал за поставено взривно устройство в хотела бе подадено в 22:10 часа. Сигналът е подаден от анонимен младежки глас. Полицията е пристигнала на втората минута и помолила гостите да напуснат хотела.

След като се установило, че тревогата е фалшива, загражденията бяха вдигнати, а гостите на хотела се прибраха в стаите си.

От полицията припомнят, че предаването на неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога се квалифицира като престъпление, съгласно НК.
Всяка реакция на Полицията, Пожарната или Бърза помощ на неверен сигнал е свързана със значителен разход на обществени средства и отклоняване на служители от дейността им по охрана на обществения ред, защита на населението и оказване на медицинска помощ на нуждаещи се граждани. При всеки подобен случай на извършителя ще бъде търсена пълна наказателна и административна отговорност.