"Армейска" връзка в Пирин донесе трите точки срещу Левски

Благоевградчани заслужават да останат в "А" група

Бившите играчи на ЦСКА Маркиньос (след голова асистенция) и Мартин Тошев (с попадение в 28-ата секунда) донесоха победата на Пирин над Левски с 1:0 в Благоевград. По този начин армейска връзка в Пирин донесе трите точки срещу Левски.

В двете си срещи със "сините" Пирин успя да вземе от Левски четири точки, а отборът на Стойчо Стоев изгуби пет от "орлетата".
Мачът в София между двата отбора завърши 0:0, а Маркиньос изпусна дори дузпа в края на срещата.

Пирин стигна до реми и със Славия на "Овча Купел", като и там отборът от Благоевград изпусна да отбележи от бялата точка.


Личи си, че нахаканият треньор Наджи Шенсой успя да промени манталитета на "орлетата",които в два мача под негово ръководство успяха да вземат четири точки. При това една като гост на Лудогорец и три като домакин на Левски.

С това си представяне Пирин не заслужава да изпадне от "А" група. Ако отборът продължава да играе все така смело със сигурност усилията на всички ще бъдат възнаградени.

Още в следващия кръг ще се види дали играта на Пирин е била някакъв фойерверк, или нещо което става трайно. В предстоящия кръг отборът ще гостува на Монтана. Разликата между двата отбора вече е само три точки. Победа на гостите или реми ще задържи интригата за деветото място,което дава право на бараж за оставане в елита. А ако "орлетата" продължат да летят могат да мислят и за осмото място, което ще им осигури оставане в елита без да им се налага да играят бараж.