Белгийската полиция нахрани котетата в мрежата

Свят

23-11-2015, 16:11

Снимка:

24 часа

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сюр: Белгийците заляха мрежата с котенца

Отблагодари се на хората, които не осветиха вчерашната й спецоперация

Белгийската полиция пусна в акаунта си в Туитър снимка на купа с котешка храна, за да нахрани хилядите котета, които заляха социалните мрежи по време на антитерористичната акция в Брюксел, Лиеж и Шарлероа, целта на която беше залавянето на Салах Абдеслам и брата на ликвидираната в Сен Дени Хасна Булахсен.


Купата е с логото на полицията, а надписът над снимката гласи – "За котките, които снощи ни помогнаха... Заповядайте!". Така полицията се отблагодарява на гражданите, че спазиха призива й да не се разпространяват в социалните мрежи данни за предприетата снощи антитерористична операция.


Операцията беше проведена при почти пълно информационно затъмнение. Властите отказаха да разкрият подробности около мащабната полицейска акция в белгийската столица, включително и точните райони, в които се провежда тя. Реакцията на жителите на Брюксел бе да пускат снимки на котки в социалните мрежи след призива да не се пускат снимки и видео от акцията.


Повечето от снимките бяха съвсем тематични – колажи, в които котки са се изправили до стената с вдигнати лапи или които държат нещо на прицел с насочено оръжие, котки по прозорците – намек за любопитните хора, които наблюдаваха от домовете си щурма на специалните сили, издирващи терористи.


Разпространяваха се снимки на коте водещ на телевизионни новини, два котарака джедаи, които се бият с мечове, коте, което релаксира с парченца краставица на очи, или коте облечено като мускетар, супермен или пък Дарт Вейдър.

Всички те бяха придружени и от хаштага #BrusselsLockdown.