Работник вдигна на крак антитеростите в Бургас, остави „бомба”

Крими

23-11-2015, 16:55

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Самолет кацна принудително в Бургас заради съмнение за бомба

34-годишният мъж искал да сплаши бивши колеги

Съмнителен пакет е предизвикал фалшива тревога в бургаска фирма, съобщиха от полицията. В ОДМВР - Бургас е получено съобщение за съмнителен пластмасов кош с поставен върху него стенен часовник, разположен на първия етаж в административната сграда на фирма за инертни материали, намираща се на бургаската улица „Чаталджа".
Своевременно към мястото на сигнала се отправили полицейски служители, които евакуирали служителите на фирмата и отцепили района. С контролиран взрив е установено, че не се касае за самоделно взривно устройство, а за пластмасов кош, съдържащ стар фотоапарат, няколко часовника, ваза и мъжки колан. 
Задържан е мъжът, предизвикал фалшивата тревога с поставянето на пластмасовия кош в административната сграда - 34-годишният П.С. от бургаския квартал „Крайморие" / бивш работник във фирмата/.
След проведени с бургазлията разговори от служители на Първо Районно управление - Бургас, същият е отведен в Центъра за психично здраве. Работата във фирмата за инертни материали продължила с нормален ритъм.