Сидеров и Чуколов пристигнаха в Софийския апелативен съд

Крими

24-11-2015, 11:32

Снимка:

kmeta.bg

Автор:

sofia.utre.bg

Всичко от Автора

Магистратите заседават днес по мерките за неотклонение на двамата атакисти

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и неговият заместник Десислав Чуколов пристигнаха в сградата на Софийския апелативен съд, предаде "24 часа". Днес магистратите ще заседават по мерките за неотклонение на двамата депутати.


В края на миналата седмица Софийската градска прокуратура протестира определението на Градския съд, с което Сидеров и Чуколов бяха пуснати под парична гаранция в размер на по 6000 лева. Прокуратурата настоя спрямо двамата депутати да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", но това не бе уважено.


Според СГП доказана е не хипотетична, а реална опасност Волен Сидеров и Десислав Чуколов да извършат друго престъпление. Обвиняемите са лица със завишена степен на обществена опасност в сравнение с другите граждани, казаха от прокуратурата.


Волен Сидеров и Десислав Чуколов са обвинени в хулиганство, извършено с изключителна дързост, а Сидеров е и с обвинение за принуда. Обвиненията са заради нахлуването им в НАТФИЗ в нощта на първия тур на местните избори. Второто обвинение срещу Сидеров пък е затова, че си е позволил да извие китките на студентка, за да пусне телефона, с който го снимала. Общо за двете престъпления законът предвижда до 11 години затвор.