Кървав побой заради убита котка нищи пловдивският съд

Крими

25-11-2015, 16:06

Снимка:

©Pixabay

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Пострадалият е психично болен, иска 50 хиляди лева компенсация

50 000 лв. за причинени болки и страдания поиска Андрей Буков от съселянина си от село Бегово Тошко Болгуров. Това се случи на дело в пловдивския окръжен съд, където вторият е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда. На 21 април м.г. психично болният Буков минал пред къщата на Болгуров.
"До купчината с дърва имаше умряла котка и се наведох да я видя. В това време изскочи Тошко, развика се, че съм убил животното, и започна да ме бие", разказа пострадалият, цитиран от "24 часа".


Прибрал се у дома насинен. Майка му Ангелина изпаднала в шок, като го видяла - ръката му висяла като откъсната, от главата му шуртяла кръв. Според шефа на Съдебна медицина д-р Марин Балтов, който е извършил експертизата, болният мъж е получил черепно-мозъчна травма, фрактура на лакътната кост и множество кръвонасядания. "Болгуров е налагал брат ми с дървен кол, дебел 7 см. Свидетел на жестокия побой е било малко момиченце от селото", обясни Огнян Буков.


Тошко Болгуров не отрича, че е удрял съселянина си. Той твърди, че бил афектиран, тъй като видял как психично болният е убил с камъни и ритници любимия му котарак Марчо. "Гледал съм го като свое дете година и половина и не можах да овладея гнева си", добави Болгуров. Той е подал в прокуратурата жалба срещу Буков за умъртвяване на гръбначно животно.