На летището се упражняват за извънредни ситуации

Животът

25-11-2015, 17:45

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Щъркел, отказал да мигрира, занимава Летище Бургас от четири дни

Целите на тренировката са проверка готовността за действие, подобрение на уменията по координация

На летище Бургас ще се проведе днес пълномащабна тренировка по плана за аварийно-спасителното осигуряване с участието на аварийно-спасителната служба на летището, Пето районно полицейско управление, Център за спешна медицинска помощ Бургас, Областно управление пожарна безопасност и защита на населението, Общински съвет на Български червен кръст и Дирекция национална система 112.
Целите на тренировката са проверка готовността за действие, подобрение на уменията по координация, взаимодействие и комуникация, поддържане практическите умения за действие в случай на авиационно произшествие на всички средства, служби и органи.
За първи път пълномащабна тренировка ще се проведе в тъмната част на денонощието и ще бъде оповестена чрез автоматизирана система за оповестяване (АСО) въведена тази година на летище Бургас.
Тренировката симулира авиационно произшествие в летателното поле на летище Бургас, изискващо незабавна намеса на аварийно-спасителната служба на летището и външните организации, участващи в плана за действия в случай на аварийна обстановка на летище Бургас. Общо 103 души и 17 броя специализирана техника и автомобили ще вземат участие в днешната тренировка.