За духовната радост на един свещеник

Мисия София

26-11-2015, 11:53

Снимка:

©btvnovinite

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

81-годишният отец Теофан дари спестявания от половин век, за изписване на черква

Свещеник дарява спестявания, събирани половин век, за изографисване на черква. 15 хиляди лева. Толкова са монашеските заплати, които 81-годишният отец Теофан е спестил за последните 50 години, съобщи bTV.
Отецът дава сумата за изографисването на храм "Свети Климент Охридски" в столичния квартал "Люлин".


"Мисля, че не съм направил нещо велико, а това е едно скромно дарение. Може да си представите каква беше църквата преди изографисването на това кубе, а каква е сега. Като влезеш, някаква духовна радост изпитваш", каза архимандрит Теофан.


Изографисването на купола започва миналото лято. Сега е ред на олтара, разказва отец Ангел, който служи в църквата от построяването й преди 16 години. "Бавно стават нещата, обаче пък това, което е направено, е направено и благодаря на Бога и в днешно време стават чудеса, и това е едно чудо, чудото, което се случва в нашия храм", каза отец Ангел Янъков - предстоятел на храм "Св. Климент Охридски".


За да бъде завършено начинанието, трябват още 35 хиляди лева. От църквата разчитат на благодетели. "Всеки намира начин според възможностите си да стане съпричастен. Когато се гради, това е всеобщо дело", казва отец Ангел. Даренията се събират в специални касички в храма.