Атакисти не припариха до турското посолство заради жандармерия

Животът

26-11-2015, 13:33

Снимка:

©Фактор

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Но представителството на Анкара в Москва е потрошено от екстремисти

Стотина души се събраха на тротоара на столичния бул. "В. Левски", срещу турското посолство, организирани от "Атака" заради сваления от Турция руски изтребител. Посолството беше буквално барикадирано с жандармерийски камиони, а засиленото присъствие на полицията не позволи затварянето на булеварда, съобщи Фактор.


"Категорично сме против използването на български военни бази от САЩ. Използването на военни бази у нас прави от България мишена в конфликта с Русия. Въвличането на България в такъв конфликт противоречи на българските национални интереси и ни превръща в заложник на чужда политика". Това пък пишат в своя обемиста декларация от Национално движение "Русофили". Вече са инициирали и подписка, която е събрала едва 1000 човека.


Турското посолство в Москва е буквално без здрав прозорец и след вчерашния митинг се пази от спецслужбите, предаде пратеник на БТВ в руската столица. Нанесохте ни удар в гърба, но възмездието е неизбежно - това са само част от плакатите пред посолството в центъра на града. Според местни медии призивите с по-агресивен уклон са отправени от футболни фенове и хора с по-екстремистки виждания. Повечето руснаци са обхванати от тъга, а не от агресия, пише пресата.