Еко коалиция излиза на протест в четири града

Животът

26-11-2015, 15:43

Снимка:

presstv.bg

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

"За да остане природа в България" роптае срещу съсипването на планинските паркове

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" свиква втори протест срещу унищожаването на националните паркове "Пирин" и "Рила" и природен парк "Витоша" в четири града тази вечер - София, Пловдив, Русе и Габрово.
 
 
В София природозащитници ще започнат да се събират пред Министерство на околната среда и водите един зад друг на дълга опашка още от 16:30 ч., за да покажат символично как обществото губи търпение от бездействието на екоминистерството и правителството за бъдещето на българската природа и за необходимостта да бъдат върнати за преразглеждане подготвяните нови планове за управление на националните паркове "Пирин" и "Рила" и природен парк "Витоша".


Природозащитниците настояват и за спешна среща за спасяването на последните кътчета незастроена и запазена природа в България. Те очакват ясни гаранции, че ще се провежда политика на отговорно отношение към природното наследство и перспективите за развитието на качествен туристически продукт, основан на едно автентично природно и културно наследство и събудени за предприемачество местни общности. Природозащитниците заявиха ясно своята воля да продължат протестите, докато не бъдат изпълнени техните искания.


В Пловдив гражданите се събират на Копчетата от 18:30 ч. В Русе природозащитниците ще протестират пред Съдебната палата от 17:00 ч. Във Варна протестът се отлага по препоръка на полицията заради терористичните актове в Париж.