Историята на един малък Гладиатор

Животът

27-11-2015, 13:23

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

150 малки киокушин майстори показаха класа

Бургазлията Димитър Василев е едва на 9, а зад гърба си има редица постижения от републикански турнири

Всичко е въпрос на постоянство, усилени тренировки и хъс за победа, смята възпитаникът на СК „Гладиатор“ – Бургас Димитър Василев. Той е убеден, че съществен елемент от всяка надпревара е победата, но също толкова важен е и духът на състезанието - звукът от препълнената зала , вперените  в теб погледи... “Но най-мотивиращото чувство е силата, с която те зареждат близките хора”, споделя малкият-голям каратист.

Историята на един малък Гладиатор или „Шампионът“, както го наричат приятелите му.

Димитър Стоянов Василев е роден на 15 май 2006 г. По спорта се запалва още като 5-годишен, пише "Черноморски фар". Типично за зодия Телец, той не се поколебава пред никого и пред нищо, за да достигне до върха. Постиженията му не се изразяват само на татамито в спортната зала; успех жъне и в учебните занятия. Той служи за пример на всички деца от СОУ „Константин Петканов“, като успешно успява да разпределя времето си между учебни часове, занималня, обучение по английски език и нелеките тренировки по карате.  Има и още една страст, за която споделят родителите му, но в днешно време по-скоро е определят, като компютърно омагьосване.

Шампионът от Спортен клуб „Гладиатор“ – Бургас е едва на 9 години, а зад гърба си има редица постижения от републикански турнири, семинари и междуклубни срещи. Носител е на десетки купи, медали и грамоти от различни състезания в страната. Той се отличава от останалите състезатели с високия си боен дух.  Вярата в успеха, съчетана с техниките, които е усвоил през годините, го е превърнала в жива „машина“ на татамито. Василев е непобедимият възпитаник на треньорите, който създават шампиони - Ненчо Петров, Николай Кръстев и Калин Стоянов.

Следва моментът, в който Митко се изкачва на почетното първо място  на Международното състезание по карате киокушин „CUP OF HANSHI”. Младата надежда на клуба нито за миг не губи бойния си дух и вяра в успеха, което му помага да завоюва златото и да е един от фаворитите в престижното състезание. В Open International Karate Kyokushin Championship The Cup of Hanshi участие взимат състезатели  от България, Русия, Гърция, Холандия, Израел, Турция, Украйна, Англия, Литва и Румъния.

Купа, медал, грамота, поздравления от съотборниците и треньора, целувки от близките хора, признание от ръководството на СОУ „Константин Петканов“ са само част от поводите  за радост и гордост на Димитър Василев „Шампионът“  след последното му успешно състезание.

Млад, силен, дисциплиниран и мотивиран за нови успехи, Митко е  едно от децата на България, което вярва в себе си и се бори за всяка победа, колкото и трудна да е тя.