Стара Загора е готова с 35 инвестиционни проекта

Мисия

28-11-2015, 10:51

Снимка:

bnr.bg

Автор:

starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

124 доброволци има в Старозагорско

Пак въшки в училище

Най-много проекти са за пътната инфраструктура

Община Стара Загора е готова с 35 инвестиционни проектa за подобряване на градската среда, социалната, образователната и културната инфраструктура за новия програмен период на Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020г.

Най-много проекти- 19 са за пътната инфраструктура, 4 са за подобряване на паркове и градинки, 9 - за сгради, 3 за подобряване на места около площада в централна градска част.

Готовите проекти са на обща стойност 118 млн. лева, информира Милена Димитрова, а инвестицията по програмата е 1 милион 202 хиляди лева. Затова ще бъде изготвен списък на проектите, с които да се кандидатства по програмата.

Ще бъде извършена реконструкция и рехабилитация на улици- пътно платно, тротоари, обновяване на зелена система, въвеждане на енергоспестяващо улично осветление, предвиждане на велоалеи. Създадени са проекти и за благоустрояване на междублокови пространства и изграждане на спортни площадки, допълни още Димитрова.

Включен е и основен ремонт, рехабилитация и прилагане на мерки за енергийна ефективност на СОУ „Железник", ГПЧЕ „Ромен Ролан", ОДЗ №1 „Звънче", ОДЗ №58 „Звездица".