Издирват шофьор, убил пешеходка и избягал

Животът

30-11-2015, 10:55

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пострадалият при катастрофа може да бъде обезщетен до 5 години

Установени са водачи на други частни, таксиметрови и автомобили на обществения транспорт, движили се в района

Продължава издирването на шофьор на лек автомобил, който е  причинил смъртта на 84-годишна пешеходка и е избягал, съобщават от полицията. На 27 ноември  около 17.03 ч. на кръстовището на бургаските улици "Христо Ботев" и "Пробуда", лек автомобил с неустановени към момента марка и водач блъска пешеходката, която малко след инцидента починала в линейката на път за МБАЛ – Бургас. От проведените до момента оперативно-издирвателни мероприятия са локализирани евентуалните маршрути за движение на избягалия от местопроизшествието автомобил, като са иззети видео-записите на охранителните камери, разположени по маршрутите. Установени са водачи на други частни, таксиметрови и автомобили на обществения транспорт, движили се в района по време на възникналото произшествие, като са проведени и беседи за установяване на преки очевидци на пътния инцидент.  
За още два инцидента със загинали пешеходци съобщават от полицията днес. На 27 ноември около 18.00 ч. в с. Люляково, общ. Руен, лек автомобил "Фолксваген Голф – 2", с бургаска регистрация, управляван от 20-годишен мъж. от с. Люляково по неустановени до момента причини блъска пешеходец на 79 години от същото село, който загива на място. 
На 29 ноември около 17.00 ч. на кръстовището до ресторант "Чучура" в Слънчев бряг /по главната алея/, лек автомобил "Ситроен С 3", с бургаска регистрация, управляван от 21-годишен мъж от Несебър, движещ се от Несебър за Свети Влас, блъска пресичащия на пешеходната пътека пешеходец на 56 години от Ямбол, който загива на място. по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.