Цацаров иска имунитета на Сидеров за по-стари престъпления

Крими

30-11-2015, 11:14

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цацаров поиска от НС разрешение за задържане на Сидеров и Чуколов

Ще решават депутатите

Главният прокурор внесе нови две искания за снемане на имунитета на Волен Сидеров за извършени престъпления през 2011 г. и 2013 г. Исканията са във връзка с две досъдебни производства на Софийска градска прокуратура.


Първото - през 2011 г. в град Батак на площад "Освобождение" по време на традиционните тържества, посветени на Априлската епопея, Сидеров е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.


Второто - през 2013 година в София, до сградата на Народното събрание, около 12:00 часа възникнал конфликт между Волен Сидеров и журналист от телевизия СКАТ. Сидеров отправил обиди и заплахи по отношение на журналиста, хванал ръцете му и бутал микрофона му, настоявал за извинение за думи на собственика на телевизия СКАТ. Събраните доказателства сочат, че е налице хулиганство, извършено с особена дързост и нанасяне на телесна повреда на полицейски служител при и по повод изпълнение на службата му.

Предстои Народното събрание да прецени дали да даде разрешение за провеждане на наказателно преследване за извършените от народния представител престъпления от общ характер.