Зад скандала Янева-Ченалова стои политическа сила

Крими

30-11-2015, 14:54

Снимка:

nikak.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Радан Кънев: Скандалът Янева-Ченалова е сърцето на Октопода

Убеден е главният прокурор, който не смята да се оттегля докато тече резследването

Проверката на незаконните записи, в които се твърди, че участват бившият председател на СГС Владимира Янева и бившата й колежка Румяна Ченалова, вече е прераснала в досъдебно производство, което трябва да изясни съдържанието на разговорите и твърденията в тях. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров и поясни, че досъдебното производство се води в Софийската градска прокуратура, предаде БТА.


Главният прокурор коментира, че записите са сценарий, зад който стои конкретна политическа сила и, че сценарият ще продължава, докато е актуална темата за промяна в Конституцията. За пореден път Сотир Цацаров отрече да е имал разговор с премиера Бойко Борисов за отстраняването на Владимира Янева. Той допълни, че с нея се е срещал само докато тя е била председател на СГС.


Главният прокурор Сотир Цацаров прероръча на лидера на ДСБ Радан Кънев да мисли за своето добро име, а не за това на главния обвинител, допълва "24 часа". Цацаров не спомена конкретно името на Кънев, но от изявлението му стана ясно, че визира него. Не смятам, че името ми е пострадало и трябва да го чистя, каза Цацаров в отговор на вчерашния призив на Кънев.

Цацаров смята, че той е един от замесените в сценарий, чиито автори са тук в България, и бе категоричен, че няма да се оттегли докато тече разследването за изтеклите записи за разговора между Владимира Янева и Румяна Ченалова, пише изданието.

Разследването ще проверява не само изтичането на разговорите, но тяхното съдържание.