Нов успех за грациите на Йовка Няголова

Спорт

30-11-2015, 15:53

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Златен медал спечели и Катя Малафеевна

Добричките гимнастички на спортен клуб по художествена гимнастика "МИК-Гергана" с президент и старши треньор Йовка Няголова постигнаха нов успех в завършилия държавен турнир "Зимни принцеси" във Велико Търново, съобщава centersport.org.

"Залата грееше от красотата, усмивките и грациозността на малките "принцеси", сподели Йовка Няголова. 320 гимнастички се състезаваха в различни възрастови групи от 6 до 10 години индивидуално, ансамбъл, дуо, трио и танци.
Възпитаничките на ОУ "Христо Смирненски" Мелек Мехти, Никол Петрова, Елина Колева и Ивайла Минчева и Хрисимира Димитрова от ОУ "Стефан Караджа" заслужено завоюваха медали в индивидуалната надпревара със съчетания по избор, а Пламена Иванова /ОУ "Христо Смирненски"/ с качи на почетната стълбичка с Радостина Иванова /ОУ "Ст. Караджа"/ за блестящото си изпълнение в дует. Златен медал спечели и дебютантката от спортното училище "Г. С. Раковски" Катя Малафеевна, която дойде от Израел преди два месеца. Голям успех постигна и очарователната Мелек Мехти, която получи наградата на състезанието за най-изразителна гимнастичка. Награда за възпитаничките на Йовка Няголова бе поканата и присъствието им на грандиозния юбилеен концерт на човека, който най-много се грижи за децата от клуба - Нешка Робева.
"Благодарим на г-жа Робева! От все сърце благодарим на транспортна фирма "Етап Адрес" АД, София, в лицето на г-жа Галя Топалова, която спонсорира пътуването ни до Велико Търново и обратно. Надявам се в бъдеще и други да откликват и подкрепят труда на децата", сподели Йовка Няголова.